onsdag 21 november 2012

Intensiv måndag för Q-foto

Måndagen blev en intensiv dag för Q-foto, men väldigt rolig och givande. Först tema "Foto - Känslor och uttryck" i Kvarseboskolan, och sedan föreläsning på kvällen.

Vi (jag och Patrik) var på plats i Kvarseboskolan strax före klockan nio på morgonen. När vi hade hälsat på alla och ordnat det praktiska så körde vi igång med att visa lite bilder och samtala omkring vad de uttryckte för känslor. Eleverna var jätteduktiga och det märktes att de redan hade samtalat kring ämnet tidigare. En liten kort genomgång av hur en kamera fungerar hann vi också med.

Efter genomgången delade lärarna in eleverna i fyra grupper varav två jobbade tillsammans med mig och Patrik med att fotografera känslor och uttryck innan lunch och två grupper efter lunch. Barnen fick under detta pass turas om att vara fotograf och övriga fick agera för att fota olika situationer och fånga olika känslor på bild.

Efter arbetet i de två sista grupperna hade vi en liten kort återsamling för att sammanfatta dagen. Vi pratade också lite om hur de nu kan fortsätta att använda fotografering och bilder inom detta tema och i den övriga undervisningen. Till sist fick vi ett varmt tack för gott samarbete och en inspirerande dag. Vi tackar vi också, dagen var mycket givande även för oss. :)

Arbetet inom temat kommer att fortsätta på skolan och vi från Q-foto och Kvarsebo Kultur kommer även erbjuda att komma och visa lite äldre modeller av kameror och framkallningsutrustning om intresse finns. Arbetet omkring temat kommer på något sätt att visas under våren för släkt, vänner och andra genom t.ex. utställning, vernissage och här på Q-fotos sida.

Senare under måndagen så träffades vi igen vid Klintvallen i Kvarsebo IK:s lokal för att föreläsa om "Fotograferandet ur en amatörfotografs synvinkel". Under kvällen visade jag mina egna fotografier och pratade omkring dem, var de är tagna, vid vilken situation o.s.v. Dessutom pratade jag en hel del om bildkomposition och hur detta kan göra bilder mer intressanta för den som betraktar dem. Kvällen avslutades sedan med kaffe och gott fikabröd samt diverse frågor och samtal omkring fotografering, kameror mm.

De som hade samlats var både gamla inbitna amatörfotografer som har börjat fotografera innan jag ens var född, och även de som ville kolla om fotografering var något för dem.

Här nedan en bild från föreläsningen på kvällen. Tyvärr kan vi ännu inte visa några bilder från Kvarseboskolan då vi vill ha föräldrarnas tillstånd innan vi lägger ut några fotografier.

Foto: Patrik Nystrand


/Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar